Erg stijlvolle d-vormige Neato robotstofzuiger © Neato Botvac D7

Al bekend met de Neato robotstofzuiger? De robotstofzuigers van Neato zijn erg populair en werken erg goed! Het bedrijf achter deze robotstofzuigers is Neato Robotics en ze richten zich volledig op het ontwerpen en fabriceren van robotstofzuigers. Neato is ook één van de voorlopers van de robotstofzuigers, zo waren ze onder andere de eerste met een robotstofzuiger die met spraak te bedienen was. Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van Neato.

De verschillende Neato Robotstofzuigers

Momenteel zijn er zeven robotstofzuigers van Neato op de markt te verkrijgen, drie daarvan zijn nieuw: D8, D9 en D10. Deze nieuwe robotstofzuigers hebben nog meer zuigkracht en zijn voorzien van erg goede HEPA-filters, zo heeft de Neato Botvac D10 zelfs een HEPA 13-filter. De drie nieuwe Neato robotstofzuigers zijn momenteel slecht te verkrijgen, we moeten dus even wachten op de introductie in Nederland hiervan.


neato botvac d4

Neato Botvac D4

De Neato Botvac D4 is een instapmodel van Neato en is qua prijs een goede keuze. Wel is dit model beperkt in enkele functies, zo kan dit model over drempels tot 1,5 cm en andere modellen tot 2 cm. Ook heeft deze D4 geen zijborstels en is de accu sneller leeg.


neato botvac d5

Neato Botvac D5

De Neato Botvac D5 is ook één van de eerste robotstofzuigers van Neato. Het model is qua zuigkracht een uithoudingsvermogen een stuk beter dan de D4.


neato botvac d6

Neato Botvac D6

De Neato Botvac D6 is weer een upgrade van de D5. Dit model heeft bijvoorbeeld een turbofunctie, deze wordt automatisch geactiveerd wanneer de robot op een tapijt rijdt. Doordat vuil als het ware een soort vast blijft zitten in de vezels van het tapijt is er meer zuigkracht nodig, de robotstofzuiger herkent en regelt dit zelf.


neato botvac d7

Neato Botvac D7

De Neato Botvac D7 is momenteel de beste Botvac robotstofzuiger van dit moment. Vooral omdat dit model ook goed leverbaar is en de prijs-kwaliteitverhouding goed is. De Neato Botvac D7 heeft veel slimme functies, zo herkent de robotstofzuiger kamers en kun je in de app No-Go zones aangeven. De robotstofzuiger navigeert op basis van een laser die de kamer volledig scant. Verder is de robotstofzuiger ook volledig te automatiseren in de Neato app.


neato botvac d8

Neato Botvac D8

De Neato Botvac D8 behoort tot de nieuwe robotostofzuigers van Neato. Deze nieuwe serie bestaat uit drie verschillende stofzuigers. Dit is de goedkoopste van de drie. Het verschil tussen de drie nieuwe robotstofzuigers heeft vooral te maken met de accu en het filter. Dit model gaat zo’n 100 minuten mee, wanneer de robotstofzuiger leeg raakt rijdt deze automatisch terug en vervolgt hij zijn weg wanneer die weer vol is.


neato botvac d9

Neato Botvac D9

De Neato D9 is ook een goede keuze en gaat iets langer mee dan de D8. Met een volle accu moet de stofzuiger zo’n 120 minuten werkzaam zijn. In totaal zou je met deze robotstofzuiger zo’n 180 vierkante meter moeten kunnen zuigen.


neato botvac d10

Neato Botvac D10

Deze Neato Botvac D10 heeft de beste prestaties, maar is ook de duurste keuze. De robotstofzuiger heeft een erg sterke accu en moet daarom ook zo’n 150 minuten lang kunnen zuigen. Genoeg voor 200 vierkante meter. Ook heeft de stofzuiger een erg goede HEPA filter, dit is weer ideaal wanneer je veel last hebt van allergieën.


Welke Neato robotstofzuiger is het beste?

Als we naar de functionaliteiten kijken van de robotstofzuigers kunnen we concluderen dat de Neato Botvac D10 de beste Neato robotstofzuiger van dit moment is. De robotstofzuiger heeft de sterkste accu en de beste HEPA filter. Door de goede accu heeft de stofzuiger veel zuigkracht en kan de robotstofzuiger zo’n 150 minuten lang werkzaam zijn (geschikt voor 200 m²).

Wel is de prijs van de D10 erg hoog, zo is het adviesprijs van de stofzuiger zo’n € 999,99 en dat is wel aan de hoge kant. Gezien de hoge prijs hebben we toch de Neato Botvac D7 opgenomen in onze top 10 beste robotstofzuiger. Naast de prijs een stuk lager is, is de robotstofzuiger zelf ook erg goed. Het enige waarop de stofzuiger inlevert de accuduur deze is bij de D7 120 m² wat ook erg hoog is in vergelijking de meeste robotstofzuigers. Daarnaast is het type HEPA filter is minder en dan de D10 deze heeft namelijk een HEPA 13 filter.


neato botvac d7

Neato D7 de beste keuze

In onze ogen is de Neato D7 de beste keuze. Hoewel de D10 veel beter is, is de prijs van dat model ook aanzienlijke hoger. Verder is de Neato D7 gewoon een erg goede robotstofzuiger en is de stofzuiger voorzien van een krachtige accu en de nieuwste functies.


Functies van de robotstofzuigers van Neato:

Elk robotstofzuiger merk heeft zijn eigen functies en vaak ook zijn eigen benamingen per functie. Hieronder hebben we de functies van de robotstofzugers van Neato opgesomd en leggen we uit wat je met de functies kunt doen.

1. LaserSmart-technologie

De robotstofzuigers van Neato maken gebruik van LaserSmart-technolgie, hierdoor kunnen de robotstofzuiger extra goed navigeren. Dit doen de robotstofzuiger op basis van LIDAR, wat staat voor Light Detection And Ranging. Met deze technologie kan de robotstofzuiger met behulp van laserpulsen de afstand van de een object in kaart brengen. De stofzuiger zend een signaal uit en deze keert vervolgens door reflectie weer terug. Door Lidar heeft de robotstofzuiger rondom zicht en kan de stofzuiger beter navigeren door een kamer en langs objecten.

2. Schoonmaakzones in te stellen

In de Neato app van de robotstofzuiger kun je de robotstofzuiger laten schoonmaken per zone. In de app geef je aan welke ruimte schoongemaakt dient de worden. Het mooie hiervan is dat je gestuurd de robotstofzuiger kan laten schoonmaken. Is bijvoorbeeld de speelkamer van de kinderen vies dan laat je de stofzuiger hier nog even grondig zuigen. Ook voorkom je hiermee dat de stofzuiger het hele huis weer gaat zuigen als dit niet nodig is.

Een ander voordeel van de robotstofzuigers van Neato is dat deze in totaal 3 plattegronden kunnen onthouden, hierdoor kun je de robotstofzuigers ook op meerdere verdiepingen gebruiken. Wel dien je de robotstofzuiger en het basisstation handmatig te verplaatsen per kamer.

3. Turbomodus

De robotstofzuigers van Neato kunnen ook gewoon over tapijten heen rijden en stofzuigen. Daarnaast hebben de modellen ook een speciale turbomodus die automatisch geactiveerd wordt wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld op tapijten is dit vaak erg handig, want in tapijten is het vaak wat moeilijker om vuil eruit te halen. Met een turbomodus wordt dit vastzittend vuil iets beter opgezogen.

4. Lange accu duur

Het verschil tussen de verschillende modellen van Neato Botvac zit vooral in de accu. Hoe sterker de accu is hoe beter een model kan zuigen, maar ook hoe langer de robotstofzuiger het zuigen uithoudt. Hieronder vind je per model de accuduur:

  • Neato Botvac D4 – Gebruiksduur van 75 minuten
  • Neato Botvac D5 – Gebruiksduur van 100 minuten
  • Botvac D6 – Gebruiksduur van 120 minuten
  • Botvac D7 Gebruisduur van 120 minuten
  • Neato Botvac D8 – Gebruisduur van 100 minuten
  • Neato Botvac D9- Gebruiksduur van 120 minuten
  • Neato Botvac D10 – Gebruiksduur van 150 minuten

5. Werkt met Amazon, Apple HomeKit en Google Home

De Neato Botvac robotstofzuigers zijn te koppelen met Amazon Alexa of Google Home. Dit heeft enkele voordelen, zo kun je de robotstofzuigers met je stem bedienen. Heb je een smart speaker van Google dan kun je bijvoorbeeld: “He Google, stofzuig in de keuken” commando gebruiken. Ook kun je slimme apparaten koppelen met de robotstofzuiger. Een voorbeeld scenario is bijvoorbeeld wanneer je het huis verlaat en het slimme deurslot vergrendeld dat de stofzuiger dan te werk gaat.

Heb je een Apple Smartwatch, dan kun je de stofzuiger ook bedienen met je horloge. Ook een leuke functie maar één die niet vaak gebruikt wordt is de FaceBook Chatbot. Via Facebook kun je dan middels de Chatbot de robotstofzuiger aansturen.

6. D-vormige robotstofzuigers

Elke robotstofzuiger van Neato heeft een D-vorm, ook zien we dit sinds kort ook bij de robotstofzugers van iRobot. Een D-vorm bij een robotstofzuiger werkt voordelig, zo kunnen dit soort modellen beter langs plinten en in hoeken zuigen. Met name door de recht voorzijde en de handige navigatiemethode kan de stofzuiger goed in hoeken zuigen.

7. Alle onderdelen los te verkrijgen

Bijna elk onderdeel dat kapot kan gaan van de Neato Robotstofzuiger is te vervangen, zo kun je veel onderdelen los kopen. Denk aan accu’s, luchtfilters of zuigborstels. Doorat alles los te koop is verleng je het levensduur van de stofzuiger. Want vaak zien we dat borstels sluiten en dat accu’s in de loop van de tijd minder worden. Wanneer je dit kunt vervangen kun je veel langer genieten van je robotstofzuiger!

Het laatste pluspunt van de Neato Robotstofzuiger is dat je standaard twee jaar garantie hebt op een robotstofzuiger. Bekijk hieronder een filmpje van een robotstofzuiger van Neato:

FAQ: meestgestelde vragen over Neato Botvac stofzuigers

Mocht je nog vragen hebben over de stofzuigers van Neato Botvac dan kun je ons altijd een berichtje sturen, ook wanneer je nog extra advies wilt. Ook hebben we hieronder de meestgestelde vragen die we binnenkregen over Neato Botvac beantwoord:

Waarop letten bij Neato vergelijken?

Er zijn verschillende robotstofzuigers van Neato. Wanneer je hieruit wil kiezen is het belangrijk dat je weet waarop je de verschillende modellen van Neato vergelijken moet. Hierbij moet je vooral letten op de zuigkracht, functies en vooral bij de nieuwe modellen op de filters. Het verschil in de nieuwe modellen zit hem vooral in de filters en daarbij zijn de functies van de stofzuigers gelijk.

Wat is de beste Neato Botvac?

Op deze pagina laten we zien wat de beste Neato Botvac is. Ook onderbouwen we waarom dit een goede keuze is. Vaak is zo’n keuze ook vooral afhankelijk van de wensen en ook zeker het budget dat je hebt!

Zijn Neato Botvac robotstofzuigers een goede keuze?

Jazeker, Neato Botvac waren één van de eerste robotstofzuigers op de markt. Het merk richt zich volledig op het ontwikkelen van robotstofzuigers en daardoor zie je dat het merk als eerst unieke functies introduceren. Zo was Neato het eerste merk dat D-vorm robotstofzuigers introduceerde. Nu zie je merken die dit overnemen.