Stijlvolle robotstofzuigers van Medion © Medion MD19100

Medion is een Duits computerbedrijf dat elektronica ontwikkeld en verkoopt. Naast computers, laptops en tv’s zijn er ook Medion robotstofzuigers te koop. De Medion robotstofzuiger kenmerkt zich door lage prijzen. Op deze pagina vind je alle informatie over de Medion robotstofzuiger, zo onderbouwen we onze favoriet en leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende robotstofzuigers van Medion.

De verschillende Medion robotstofzuigers

De robotstofzuigers van Medion zijn in Nederland erg populair, omdat ze veel verkrijgbaar zijn bij bekende webshops, denk aan Coolblue en Bol.com. Ook zijn de robotstofzuigers van Medion wel eens te verkrijgen bij fysieke winkels als Action, Lidl en Aldi. De robotstofzuigers zijn daarnaast erg laaggeprijsd en werken best wel goed. Momenteel zijn er vier verschillende Medion robotstofzuigers te verkrijgen, hieronder zie je deze modellen en per model leggen we uit wat de stofzuiger goed maakt en onderscheidt van de ander.


medion md19511

Medion MD19511

In onze ogen is de Medion MD19511 de beste Medion robotstofzuiger van dit moment. Dit komt mede doordat dit model zijn schoonmaakroute bepaald via een systematische wijze, hierdoor bepaald de stofzuiger een zo efficiënt mogelijke route. Doet een robotstofzuiger dit niet dan rijdt de stofzuiger random door de kamer en dan kan het voorkomen dat de stofzuiger plekken overslaat en sommige plekken zelfs twee keer zuigt. Verder is het een stofzuiger met prima zuigkracht en de stofzuiger is te automatiseren via in de app. Ook kun je met dit model uitsluiten van plekken in de kamer door virtuele muren te plaatsen.


Medion MD19100

Medion MD19100

Deze Medion MD19100 werkt niet met een systematische schoonmaakroute, maar willekeurig. Dit houdt in dat deze stofzuiger random door het huis heen rijdt en zijn richting veranderd wanneer deze een obstakel tegenkomt. Wel is de stofzuiger een erg goedkope robotstofzuiger en daarom kan dit model toch een goede keuze zijn. Een ander pluspunt van dit model is het geluidsniveau, zo is deze Medion robotstofzuiger een stuk stiller dan andere modellen.


medion md19601

Medion MD19601

De Medion MD19601 is één van de duurste robotstofzuigers van Medion. Dit heeft met name te maken dat het een robotstofzuiger met dweilfunctie is. Vaak zijn dit soort modellen wat duurder en betaal je voor de extra functie. De robotstofzuiger zelf werkt ook met een systematische schoonmaakroute en is volledig te automatiseren via een applicatie.


De grootste verschillen tussen de Medion robotstofzuigers zijn de verschillende functies en de werking van de robotstofzuigers. De stofzuigers van Medion zijn onder de verdelen in drie verschillende groepen:

  • Stofzuiger: dit zijn de modellen die zich volledig richten op het zuigen van stof.
  • Stofzuigen & dweilen: de robotstofzuiger uit deze serie kunnen naast zuigen ook direct dweilen. Deze modellen doen dit door tijdens het zuigen water over de grond de sproeien en hier vervolgens met een doek over heen te rijden. Dit gebeurt tegelijkertijd tijdens het stofzuigen.
  • Dweilen: ook heeft Medion robots die zich volledig richten op het dweilen van de vloer.

De Medion MD18379 is zo’n dweil robot van Medion, lees alles over dit model op onze beste dweilrobot pagina. Vaak werken dweilrobots een stuk grondiger dan robotstofzuigers die ook een dweil optie hebben. Mede doordat de dweilrobot gespecialiseerd zijn in het dweilen en hierdoor ook vaak de juiste accessoires hebben. Zo heeft een dweilrobot vaak een borstel waarmee de robot dweilt en heeft een robotstofzuiger met zo’n functie een doek die over een vlek veegt.

Pluspunten van de Medion robotstofzuiger

De grootste verschillen tussen de Medion robotstofzuigers zijn de verschillende functies en de werking van de robotstofzuigers. De stofzuigers van Medion zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, zoals hierboven uitgelegd staat. Het is dus belangrijk dat je voor je zelf duidelijk hebt wat voor soort Medion robotstofzuiger je wilt. Daarnaast kunnen we de volgende pluspunten van Medion noemen:

  • De robotstofzuigers van Medion zijn laag geprijsd en daarom een interessante keuze.
  • Het aanbod is divers, hierdoor heb je verschillende keuzes. Kies bijvoorbeeld voor een robotstofzuiger die alleen zuigt of ook kan dweilen. Wil je een robot die zich volledig richt op dweilen dat kan ook!
  • De robotstofzuigers worden doorontwikkeld en er worden steeds nieuwe functie toegevoegd aan de stofzuigers.

Elke keer komen er weer nieuwe robotstofzuigers van Medion op de markt. Zo is er nu een robotstofzuiger die werkt met intelligente lasernavigatie. Helaas zijn deze nieuwe robotstofzuigers nog beperkt leverbaar, wel zien we deze functie veel bij de beste robotstofzuigers. Bekijk hieronder een filmpje van een voorganger

FAQ: Veel gestelde vragen over de robotstofzuigers van Medion

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen hebben over de stofzuigers van Medion kun je ons altijd een berichtje sturen. Ook hebben we hieronder de meestgestelde vragen over de Robotstofzuigers beantwoord:

Werken de robotstofzuigers goed?

De meeste robotstofzuigers van Medion zuigen best goed. Wel hebben de robotstofzuigers van Medion weinig slimme functies, maar daarentegen zijn deze robotstofzuigers ook vrij laaggeprijsd.

Wat is de beste Medion robotstofzuiger?

In onze ogen is de Medion MD19511 de beste Medion stofzuiger van dit moment. Dit model komt ook in ons onderzoek naar de beste stofzuiger naar voren. Bekijk op onze homepagina een top 10 met de beste robotstofzuigers.