Deze robotstofzuiger van iRobot kan zichzelf legen © iRobot Roomba S9+

iRobot robotstofzuigers zijn een hele goede keuze. De robotstofzuigers zijn erg populair en werken erg goed. Hieronder vind je de beste iRobot stofzuigers die momenteel te koop zijn. Het grootste verschil tussen de modellen zijn de functies en de werking van de modellen. Sinds kort zijn er ook plus (+) modellen die aanvullend geleverd kunnen worden met zelflegende basisstations. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de robotstofzuigers van iRobot en per model lichten we toe wat de robotstofzuiger goed maakt.

De beste iRobot stofzuigers van dit moment

Bekijk hieronder de beste iRobot robotstofzuigers van dit moment. We hebben de modellen gerangschikt op basis van onze voorkeuren. Let wel op dat sommige robotstofzuigers van iRobot erg prijzig kunnen zijn, vooral de nieuwe modellen die een zelflegende basisstation hebben. Wel zijn dit de robotstofzuigers die unieke en slimme functies hebben die de robotstofzuiger goed maakt.


irobot roomba s9+

1. iRobot Roomba S9+

Deze iRobot Roomba S9+ is de nieuwste iRobot robotstofzuiger. De robotstofzuiger heeft een d-vorm en kan hierdoor makkelijker langs kanten en in hoeken zuigen. De S9+ wordt geleverd met zelflegende basisstation en de stofzuiger zuigt er goed. Verder heeft de robot veel slimme functies, is de robot volledig te automatiseren in de app en kun je de robotstofzuiger ook koppelen met Google Home of Amazon Alexa.


irobot roomba i7

2. iRobot Roomba i7+

De iRobot Roomba i7+ is ook een erg goede robotstofzuiger. Dit model is te verkrijgen met oplaadstation of zonder oplaadstation. In de iRobot app kun je robotstofzuiger volledig automatiseren, zo kun je de stofzuiger automatisch activeren op dag en tijdstip. Heb je een smart speaker van Google Home of Amazon Alexa dan kun je de stofzuiger ook perfect integreren in je smart home.


irobot i3

3. iRobot i3

De iRobot i3 komt ook uit de i-series en is daarom ook leverbaar met automatisch legende oplaadstation. Hoewel dit model een stuk goedkoper is dan de bovenstaande modellen, heeft dit model minder slimme functies. Zo herkent de i3 geen kamers en kun je de stofzuiger niet naar een specifieke kamer sturen.


irobot roomba e5

4. iRobot Roomba e5

Nog een goede robotstofzuiger van iRobot. Deze iRobot Roomba e5 is de voorganger van de bovenstaande robotstofzuigers. Ook dit model is volledig te automatiseren in de app en de robot heeft veel slimme functies denk aan vuildetectie. In vergelijking met de bovenstaande stofzuigers levert dit model iets in op de zuigkracht.


irobot roomba 976

5. iRobot Roomba 976

De iRobot Roomba 976 is een verouderd model van iRobot, maar doet zijn werk nog erg goed. Dit model heeft een erg sterke accu wat zorgt voor goede zuigkracht en dat de stofzuiger lang werkzaam is.


iRobot Roomba 698

6. iRobot Roomba 698

Deze stijlvolle iRobot Roomba 698 is een robotstofzuiger die een beetje vergelijkbaar is met de e5, iets minder zuigkracht en een minder goede accu. Wel is dit model qua prijs een stuk aantrekkelijker.


De verschillend tussen de robotstofzuigers van iRobot

Hoewel er verschillende robotstofzuigers zijn van iRobot, is het vaak onduidelijk wat nou echt de verschillen tussen de modellen zijn. Vaak hebben ze zelfs de zelfde functies, zien ze er iets anders uit maar zit er wel veel verschil in de prijs. Het belangrijkste om de robotstofzuigers van elkaar te onderscheiden is de serie waaruit de stofzuiger komt. Zo heeft iRobot de volgende functies: s-, i-, 900-, 600- en e-series. Hieronder lees je per serie wat deze kan, vervolgens leggen we uit wat de grootste verschillen tussen de modellen zijn.

iRobot s-series:

Momenteel bestaat de s-serie uit één robotstofzuiger: de iRobot Roomba S9+. In onze ogen is dit ook de beste iRobot robotstofzuiger van dit moment. Het unieke van de s-serie is dat de robotstofzuiger een d-vorm heeft en dit hebben de andere series niet. Een d-vorm zorgt er namelijk voor dat een robotstofzuiger makkelijker langs plinten en in hoeken kan zuigen. De robotstofzuigers uit de andere series zijn allemaal rond en dat maakt randen en hoeken wat moeilijker. Verder hebben de iRobot robotstofzuigers uit de s-serie de volgende functies:

 • Maakt systematisch schoon
 • Bevat vuildetectie
 • Keert automatisch terug naar laadstation
 • Bestuurbaar via mobiel
 • Rubberen borstels
 • Turbostand
 • Geschikt voor dierenharen
 • Goed tegen allergieën
 • Hervat schoonmaakprogramma na het opladen
 • Ontvang schoonmaakrapportages
 • Programmeerbaar per ruimte
 • Te koppelen met de iRobot M6 dweilrobot
 • Grotere zuigmond

Ook wordt de iRobot Roomba s9+ standaard geleverd met een automatisch leegstation. Dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger nog langer zelfstandig kan schoonmaken. Zie hieronder een filmpje over de Roomba s9+:

De i-series van iRobot

De i-series van iRobot robotstofzuigers is vergelijkbaar met s-series. Echter hebben de robotstofzuigers uit de i-series een ronde vorm en een kleinere zuigmond. Dit houdt in dat de robotstofzuiger meer moeite heeft om langs plinten en in hoeken te zuigen. Wel hebben de stofzuiger borsteltjes die langs de plinten vegen. Een kleinere zuigmond zorgt er simpelweg voor dat de robotstofzuiger minder breed is en daarom langer bezig is met zuigen. De robotstofzuigers uit de i-series zijn wel een stuk goedkoper. Mocht je voor de robotstofzuigers uit de i-serie een automatisch leegstation willen hebben, dat kan deze is apart te koop. Kosten voor het laadstation zij ongeveer € 200,-.

iRobot 900-series

De iRobot robotstofzuigers uit de 900-series hebben iets minder functies dan de s- en i-series. Grootste functies die wel interessant zijn die de 900-series niet hebben zijn: dat de robotstofzuigers niet per ruimte te programmeren zijn. De i-series robotstofzuiger herkennen ruimtes en kunnen ook per ruimte schoonmaken. Zo kun je in de app aangeven dat de stofzuiger in de keuken moet zuigen, dit kunnen de 900-series niet. Ook zijn de robotstofzuigers uit de 900-series niet te koppelen met een dweilrobot van iRobot (lees hier alles over de beste dweilrobots).

iRobot e-series:

Ook de e-series zijn weer een stukje goedkoper, maar hebben minder slimme functies. Zo ontvang je geen schoonmaakrapportages wanneer je gebruik maakt van een robotstofzuiger uit de e-series. Ook hervat een robotstofzuiger zijn schoonmaakprogramma niet na het opladen. Mocht een robotstofzuiger halverwege een lege accu hebben, dan laad hij zichzelf wel op, maar gaat vervolgens niet verder met zuigen. Dit doen de andere stofzuigers wel en wanneer een stofzuiger dit niet doet kan het voorkomen dat je huis half gezogen wordt.

De 600-series van iRobot

Robotstofzuigers uit de 600-series zijn erg goedkoop, maar missen wel belangrijke functies. Hoewel de robotstofzuigers uit de e-series al wat functies missen, zijn de functies van de 600-series helemaal beperkt. Het is zelfs afhankelijk per model of een stofzuiger wel via een app te bedienen is. Ook zijn deze stofzuigers niet voorzien van rubberen borstels en hierdoor ook niet geschikt voor dierenharen. Verder hebben deze modellen geen turbostand en geen HEPA filters dus ook niet geschikt tegen allergieën.

Waarop letten bij kopen van iRobot robotstofzuiger?

Wanneer je een robotstofzuiger van iRobot wilt kopen is het belangrijk om bepaalde aspecten in acht te nemen. Zoals je hierboven leest heeft iRobot verschillende series en elke serie bestaat uit robotstofzuigers met bepaalde functies. Hoe meer slimme functies een robotstofzuiger heeft hoe duurder de stofzuiger wordt, wel zijn het veel functies die van erg belangrijk en handig kunnen zijn.

 • Automatisch leegstation: iRobot robotstofzuiger heeft plusmodellen, waaronder de i- en s-series. Die werken met een automatisch leegstation. Zo’n leegstation zorgt ervoor dat de stofzuiger automatisch leeggezogen word wanneer deze vol raakt. Het voordeel hiervan is dat de stofzuiger nog langer zelfstandig kan werken. Wel dien je rekening te houden dat je voor zo’n laadstation ongeveer € 200,- euro extra betaald.
 • Dweilfunctie of dweilrobot: wil je een robotstofzuiger met dweilfunctie? Dan heb je keuze voor de iRobot robotstofzuiger Roomba Combo. Dit model kan naast zuigen ook dweilen. Ook kun je kiezen voor een dweilrobot, deze werken vaak een stuk beter dan een stofzuiger met dweilfunctie. De robotstofzuigers uit de i- en s-series zijn te koppelen met de dweilrobots van iRobot, ideaal want de apparaten communiceren met elkaar. Mocht de stofzuiger klaar met zuigen zijn dan gaat de dweilrobot daarna van start.
 • Robotstofzuiger met spraak bedienen: de meeste robotstofzuigers van iRobot zijn ook te koppelen met Amazon Alexa en Google Home. Dit is ideaal wanneer je een slim huis met Google of Alexa apparatuur. Wil je dit check dan of de robotstofzuiger van iRobot Roomba hiermee te koppelen is.

Ben je ook nog benieuwd wat voor robotstofzuiger merken er nog meer goed zijn? Bekijk dan onze beste robotstofzuiger pagina en bekijk de top 10 modellen van dit moment. Ook lees je op deze pagina wat een goede robotstofzuiger is en waarop je kunt letten.

Faq: meestgestelde vragen over iRobot Roomba

Heb je nog vragen over de robotstofzuigers van iRobot? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen als je advies wilt of wanneer iets niet duidelijk is. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen over iRobot Roomba opgesomd en beantwoord:

Wat is de beste iRobot robotstofzuiger?

Het is belangrijk dat je eerst weet wat de verschillen zijn tussen de robotstofzuigers van iRobot. Daarna is het belangrijk dat je een beste keuze kiest op basis van jouw behoeftes. Op deze pagina lees je wat de grootste verschillen zijn tussen de iRobot Roomba stofzuigers, zo heeft dit merk wel vijf verschillende series. Lees hierboven wat de verschillen zijn tussen deze series en waarop je ook moet letten.

Kun je een iRobot gebruiken op verschillende verdiepingen?

De robotstofzuigers uit de i- en s-serie kunnen kamers en ruimtes herkennen. Je kunt deze modellen dus ook gebruiken in verschillende ruimtes, wel dien je rekening te houden dat als je de stofzuiger op een andere verdieping wilt gebruiken je deze handmatig daar moet zetten. Verplaats dan natuurlijk ook het oplaadstation, zodat de stofzuiger tijdens het zuigen zichzelf ook weer op kan laden.

De robotstofzuigers van iRobot een goede keuze?

Jazeker. De robotstofzuigers van iRobot werken erg goed en het schoonmaakresultaat is ook erg goed. Daarnaast is iRobot ook een merk die zich volledig richt op het ontwikkelen en ontwerpen van schoonmaakrobots. Dit is ook vaak een pluspunt tegenover merken die zich hier niet in specialiseren.