Dit model van Ecovacs heeft ook een dweilfunctie © Ecovacs Deebot OZMO 950

Ecovacs is een bedrijf dat zich volledig focust op schoonmaakrobots, denk hierbij aan robotstofzuigers maar ook robotruitenreinigers. De robotostofzuigers vallen onder de naam Deebots en de ruitenreinigers onder de naam Winbot. Op deze pagina lees je alles over de Ecovacs robotstofzuigers en laten we zien welke modellen er te koop zijn.

Dit zijn de robotstofzuigers van Ecovacs

Hieronder vind je de Ecovacs Deebot robotstofzuiger die momenteel te koop zijn. Onze favoriet is de Ecovacs Deebot Ozmo 950, deze komt ook voor in onze beste robotstofzuiger top 10. Het grootste verschil tussen de Ecovacas robotstofzuigers zit vooral in de navigatie methode, zuigprestaties en bepaalde functies. Bijna elke robotstofzuiger van Ecovacs heeft ook een dweilfunctie, hieronder lees je per model wat de robotstofzuiger goed maakt.


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

In onze ogen is dit de beste Ecovacs robotstofzuiger. De Deebot OZMO 950 heeft goede zuigkracht en is volledig te automatiseren in de app. Zo bepaald de stofzuiger zelf de meest efficiënte zuigroute en kun je aangeven op welke dagen en welk tijdstip de robotstofzuiger moet zuigen. Ook kun je in de app virtuele muren plaatsen, zodat je delen in de kamer af kunt bakenen. Verder heeft de robotstofzuiger een dweilfunctie en navigeert de robotstofzuiger met een laser.


ecovacs deebot 605

Ecovacs Deebot 605

Deze Ecovacs Deebot 605 is qua prijs wat aantrekkelijker, maar minder slim. Zo navigeert dit model niet met een laser en heeft de robotstofzuiger geen efficiënt systeem qua schoonmaken.


ecovacs deebot u2

Ecovacs Deebot U2 Pro

De Ecovacs Deebot U2 Pro is qua prijs ook een goede keuze. Dit model heeft geen efficiënte wijze van schoonmaken, daarom kan het zijn dat de stofzuiger delen van de kamer overslaat of plekken twee keer zuigt.


ecovacs ozmo t8 aivi

Ecovacs Deebot OZMO T8

Deze Ecovacs Deebot OZMO T8 is ook een hele goede keuze. Dit model is qua prijs aan de hoge kant, maar heeft daarentegen wel veel slimme functies. Zo kun je bij dit model een automatisch legende schoonmaakstation kopen of is er ook een AIVI variant die werkt op basis van AI, hierdoor herkent de robotstofzuiger ook objecten. Ook kun je met dit model live meekijken wanneer de robotstofzuiger door je huis rijdt, leuke functie wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent.


ecovacs deebot ozmo 905

Ecovacs Deebot OZMO 905

Deze Ecovacs Deebot OZMO 905 navigeert met een laser, zo kan de robotstofzuiger zelf bepalen wat de meest efficiënte manier is om te navigeren. Deze wijze van navigeren zorgt ervoor dat de robotstofzuiger de omgeving herkent en alles ook werkelijk zuigt zonder stukken te vergeten.


ecovacs deebot 901

Ecovacs Deebot 901

Ook deze Ecovacs Deebot 901 werkt op basis van een laser navigatiemethode, dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger op een efficiënte wijze navigeert. Ook is de robotstofzuiger volledig te automatiseren in de app, zo bepaal je welke dagen op welke tijdstip de robotstofzuiger moet zuigen.


Pluspunten van de Ecovacs robotstofzuigers

Ecovacs richt zich volledig op het ontwikkelen en fabriceren van robotstofzuigers. Dit is ten opzichte van veel robotstofzuiger merken een voordeel, omdat veel van deze merken zich niet volledig bezig houden met het ontwikkelen van robotstofzuigers. Hieronder hebben we de pluspunten opgesomd van de Ecovacs robotstofzuigers:

  1. Elke stofzuiger heeft een dweilfunctie: elke robotstofzuiger van Ecovacs is voorzien van een dweilfunctie en dit is ideaal om het fijnstof dat niet opgezogen wordt van de vloer te halen.
  2. AIVI technologie: de nieuwste robotstofzuigers waaronder de Ecovacs Deebot OZMO T8 is voorzien van AIVI technologie, hierdoor werkt de robotstofzuiger met kunstmatige intelligentie. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger een stukje afhankelijker is en zelf kan denken.
  3. De nieuwste modellen werken met Smart Navi™ technologie: deze functie zorgt ervoor dat de robotstofzuiger de omgeving goed in kaart kan brengen, zodat de robot vervolgens zelf de meest efficiënte route kan bepalen.
  4. Volledig te automatiseren in de app: je kunt de robotstofzuiger volledig automatiseren in de app, zo kun je bepalen op welke dagen en tijdstip de stofzuiger gaat zuigen. Ideaal wanneer je de robotstofzuiger laat werken wanneer je niet thuis bent.
  5. Sommige robotstofzuigers herkennen ook ruimtes: de robotstofzuigers die de omgeving in kaart brengen met een laser herkennen ook kamers, deze vind je terug in de app. Je kunt zo de robotstofzuiger sturen naar bepaalde kamers of ruimtes.
  6. Te koppelen in je smart home: robotstofzuigers zijn vaak perfect te integreren in je smart home. Het is dan wel belangrijk dat je rekening houdt met de het smart home protocol. Check daarom altijd met welke producten een robotstofzuiger te koppelen is, de meeste Ecovacs robotstofzuigers zijn te koppelen met Google Assistant en Amazon Alexa.

Verschillen tussen de robotstofzuigers van Ecovacs Deebot:

Er zijn veel verschillende Ecovacs Deebot robotstofzuigers. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de grootste verschillen zijn tussen deze modellen. Let bij het vergelijken niet alleen op de prijs maar kijk ook naar de functies van een robotstofzuiger. Hieronder hebben we de functies en verschillen opgesomd waarop je kunt letten bij het vergelijken van robotstofzuigers van Ecovacs:

  • Kijk altijd hoe een robotstofzuiger navigeert. Zo zijn er Ecovacs robotstofzuigers die de omgeving scannen met een laser, hierdoor weet een robotstofzuiger precies waar deze moet zuigen. Ook zijn er robotstofzuigers van Ecovacs die random in een ruimte rond rijden. Deze wijze is vaak niet efficiënt omdat de robotstofzuiger sommige delen vergeet en bepaalde delen dan twee keer doet.
  • Ook zit er veel verschil in de functies van een robotstofzuigers. Tegenwoordig heeft Ecovacs zelfs robotstofzuigers die werken op basis van AI en hierdoor erg slim worden. Ook zijn en robotstofzuigers waarbij je live mee kunt kijken wanneer de robotstofzuiger aan het rijden is.
  • Check ook altijd de filters van een stofzuiger. Ook robotstofzuigers hebben vaak filters en wanneer je last hebt van allergieën is een HEPA filter erg belangrijk. Een HEPA filter zorgt er namelijk voor dat het fijnstof gefilterd wordt en niet terug in de lucht geblazen wordt. De meeste robotstofzuigers van Ecovas hebben goede HEPA filters.

Benieuwd naar de nieuwste functies van Ecovacs bekijk dan onderstaande video, hierin worden alle nieuwe functies van de Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI getoond, de robotstofzuiger die werkt op basis van kunstmatige intelligentie