Deze Dyson robotstofzuiger is geschikt voor elk soort vloertype © Dyson Heurist

Naast steelstofzuigers zijn er ook Dyson robotstofzuigers. De robotstofzuigers hebben net zoals de steelstofzuigers erg veel zuigkracht en goede zuigmonden die makkelijk het vuil op kunnen zuigen. Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van Dyson, zo lees je bijvoorbeeld welke handige functies de robotstofzuigers hebben.

Deze robotstofzuigers van Dyson zijn er te koop

Momenteel heeft Dyson twee verschillende robotstofzuigers. De Dyson 360 Eye is de voorganger en sinds kort heeft Dyson ook een nieuwe robotstofzuiger de Dyson 360 Heurist, hieronder lees je alles over deze twee modellen:


dyson 360 heurist robotstozfuiger

Dyson 360 Heurist

De Dyson 360 Heurist is de nieuwste robotstofzuiger van Dyson. Dit model heeft erg veel zuigkracht en is volledig te automatiseren in de Dyson app. Met een 360 graden camera scant de stofzuiger de gehele omgeving en herkent de robot objecten. Per kamer kun je de robotstofzuiger dan aansturen en programmeren. Ook kenmerkend aan de robotstofzuigers van Dyson is dat ze rupsbanden hebben, hierdoor kunnen ze over de meeste drempels heen en lopen ze niet snel vast.


dyson 360 eye

Dyson 360 Eye

De Dyson 360 Eye is de voorganger van de Heurist. Dit model is bijna niet meer leverbaar en heeft ook de zelfde kenmerken als de Heursit, denk aan de 360 camera en de rupsbanden.


Waarom zijn de robotstofzuigers van Dyson een goede keuze?

Over het algemeen zijn de stofzuigers van Dyson erg goed. De stofzuigers hebben veel zuigkracht en worden vaak geleverd met handige accessoire die de werking van een apparaat nog eens beter maakt. Denk bijvoorbeeld bij een steelstofzuiger aan een stofzuigermond die dierenharen makkelijk verwijderd van bepaalde ondergronden. Ook de robotstofzuigers van Dyson hebben een paar functies die de robotstofzuiger erg goed maken. Hieronder hebben we de pluspunten van de stofzuiger opgesomd:

  1. Krachtige motor: de Dyson robotstofzuigers zijn voorzien van een sterke V2 motor die 78.000 tpm behaalt.
  2. 360 graden lenssysteem: de robotstofzuiger weet altijd waar hij zich bevindt in de omgeving en waar die nog moet zuigen.
  3. Brede zuigmond: de zuigmond van de Dyson robotstofzuiger loopt van rand tot rand, hierdoor zuigt de robotstofzuiger ook precies waar hij langs rijdt.
  4. Nachtvisie: de lens van de stofzuiger heeft ook zicht in het donker, hierdoor kan de robotstofzuiger ook in het donker goed navigeren.
  5. Volledig te automatiseren en te tracken via de app: in de Dyson Link app kun je de robotstofzuiger tracken en weet je waar de stofzuiger al gezogen heeft en nog moet zuigen. Ook kun je instellen op welke dagen en welk tijdstip de stofzuiger moet zuigen.
  6. Zone bepaling: de robotstofzuiger scant en herkent kamers. In de app kun je zones aanmaken en de zuigprestaties van de robotstofzuiger aanpassen. Ook een erg handige optie als bepaalde ruimte even gezogen dient te worden.
  7. Verschillende zuigmodes: de robotstofzuiger heeft drie verschillende zuigmodus. Wanneer er meer zuigkracht nodig is kan de turbofunctie geactiveerd worden.
  8. Goede HEPA filter: alle Dyson robotstofzuigers zijn voorzien van goede HEPA filters, wanneer je last hebt van stofallergieën is dit echt een must!
  9. Voorzien van rupsbanden: de robotstofzuigers van Dyson zijn voorzien van rupsbanden. Dit heeft twee voordelen, één dat de robotstofzuiger makkelijk over drempels en tapijten kan rijden. Een ander voordeel is dat de robotstofzuiger niet snel verstrikt raakt in snoeren.

Verschillen tussen de Dyson robotstofzuigers

Momenteel heb je de keuze tussen twee verschillende robotstofzuigers van Dyson. Echter is de keuze snel gemaakt, omdat de Dyson 360 Eye beperkt beschikbaar is. Daarnaast is dit model ook net zo duur als de nieuwe Dyson 360 Heurist. De Dyson 360 Heurist is qua zuigprestaties een stuk beter en heeft meer zuigkracht dan de 360 Eye. Verder hebben beide modellen zelfde functies, daarom is de keuze snel gemaakt. Bekijk hieronder een video over de Dyson 360 Heurist:

Benieuwd of de Robotstofzuigers van Dyson ook in onze top 10 staan? Bekijk dan eens onze beste robotstofzuiger top 10 eens. In deze top 10 hebben we de beste keuze per merk opgesteld. Ook leggen we op de pagina uit waarop je moet letten bij het kopen van een robotstofzuigers. Zo zijn functies van belang, maar dien je ook zeker rekening te houden met de werking van een robotstofzuiger.

FAQ: meestgestelde vragen over Dyson robotstofzuigers

Mocht iets onduidelijk zijn omtrent Dyson robotstofzuigers dan kun je ons altijd een berichtje sturen met je vragen. Natuurlijk ook als je vragen hebt over andere robotstofzuigers, hieronder hebben we de meest gestelde vragen die gesteld worden over de robotstofzuigers van Dyson op een rijtje gezet:

Wat zijn de voordelen van de Dyson robotstofzuigers

Een groot voordeel van de robotstofzuigers van Dyson is dat de zuigkracht van de modellen erg hoog en goed is. Daarnaast zijn stofzuigers van Dyson altijd voorzien van goede HEPA filters en ook de robotstofzuigers. Verder lees je op deze pagina welke unieke functies de robotstofzuigers van Dyson hebben.

Dyson robotstofzuigers zijn erg hoog is dat een probleem?

Nee, dat hoeft zeker niet. Robotstofzuigers die hoog zijn kunnen misschien niet onder meubels zuigen, maar hebben vaak wel meer ruimte voor een sterkere motor of een grotere stofreservoir.

Welke Dyson robotstofzuiger moet ik kopen?

Momenteel heeft Dyson twee verschillende modellen, de 360 Eye en de 360 Heurist. Het nieuwste model is de Heurist en dit model heeft onze voorkeur. Met name doordat dit model meer zuigkracht heeft is dit een goede keuze.