Valdetectie voorkomt dat de stofzuiger van de trap rijdt © Blaupunkt Bluebot Xboost

Blaupunkt is Duits bedrijf dat voorheen vooral bekend was van het ontwikkelen en produceren van koptelefoons. Deze apparaten stonden bekend als kwalitatief hoogwaardige producten en de blauwe stip (Blaupunkt) werd gebruikt als kwaliteitszegel. Tegenwoordig heeft Blaupunkt ook de smart home markt ontdekt en ontwikkeld het veel slimme apparaten als de Blaupunkt robotstofzuiger. Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van Blaupunkt en leggen we uit wat de verschillen tussen tussen de modellen.

Beste Blaupunkt robotstofzuigers van dit moment:

Blaupunkt noemt haar robotstofzuigers Bluebots en in totaal heeft het merk drie verschillende modellen: Xboost, Xsmart en de Xeasy. Elk model heeft functies die een apparaat een goede keuze maken. Zo heeft de Blaupunkt Bluebot Xboost een turbofunctie waardoor de robotstofzuiger extra goed kan zuigen. De Bluebot Xsmart heeft daarentegen weer een dweilfunctie waarmee fijnstof beter verwijdert wordt van de vloer. Hieronder vind de de drie modellen, zelf vinden wij de Blaupunkt Bluebot Xboost de beste robotstofzuiger van het merk Blaupunkt.


blaupunkt bluebot xboost

Blaupunkt Bluebot Xboost

In onze ogen is dit de beste Blaupunkt robotstofzuiger van dit moment. De Blaupunkt Bluebot Xboost heeft namelijk een turbofunctie waardoor de stofzuiger wat harder kan zuigen op plekken waar dat nodig is. De robotstofzuiger is verder via een app te bedienen en in te stellen. Mocht je een smart speaker hebben dan zou je de robotstofzuiger ook nog met spraak kunnen bedienen, met zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Ook heeft de Bluebot Xboost een dweilfunctie.


blaupunkt bluebot xsmart

Blaupunkt Bluebot Xsmart

Ook de Blaupunkt Bluebot Xsmart is een goede keuze en heeft ook een dweilfunctie. De robotstofzuiger is volledig te bedienen en in te stellen in de app. Geef bijvoorbeeld de dag en tijdstip aan wanneer de stofzuiger moet zuigen. Stofzuiger werkt erg goed en wordt geleverd met veel accessoires als extra borstels.


blaupunkt bluebot xeasy

Blaupunkt Bluebot Xeasy

De Blaupunkt Bluebot Xeasy is de meest simpele robotstofzuiger van Blaupunkt. Dit model is daarentegen ook scherp geprijsd en daarom een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope robotstofzuiger.


Waarom zijn de robotstofzuigers van Blaupunkt een goede keuze?

De robotstofzuigers van Blaupunkt zijn een goede keuze omdat ze erg goed werken en niet veel poes pas hebben. Het zijn daarom makkelijk werkzame robotstofzuigers die eenvoudig werken en in te stellen zijn. Hieronder hebben we de pluspunten van Blaupunkt robotstofzuiger opgesomd:

 • Eenvoudig in te stellen in de app
 • Te integreren in je smart home door een Google Assistant en Amazon koppeling
 • Ook te bedienen met spraak
 • Voor zien van HEPA filters
 • Robotstofzuigers hebben een laag geluidsniveau
 • Geschikt voor het zuigen van dierenharen
 • Stofzuiger zuigt ook goed in hoeken en langs plinten door de borstels
 • Ook geschikt om op tapijten te zuigen
 • Robotstofzuigers hebben valdetectie en rijden daarom niet zomaar de afgrond in
 • Je kunt verschillende zuigmonden gebruiken die geschikt zijn voor verschillende ondergronden
 • Je kunt gebied afbakenen met de bijgeleverde magneetstrips

Hieronder hebben we een filmpje geplaatst van de Blaupunkt Bluebot Xsmart. In dit filmpje zie je hoe de robotstofzuiger werkt en welke functies de robotstofzuiger heeft:

FAQ: Meestgestelde vragen over Blaupunkt robotstofzuigers

Mocht je nog vragen over de robotstofzuigers van Blaupunkt, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Ook voorzien we je graag van goed advies over robotstofzuigers. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de Blaupunkt robotstofzuigers opgesomd en beantwoord:

Zijn de Blaupunkt robotstofzuigers met spraak te bedienen?

Wanneer je een smart speaker van Google Home of Amazon Alexa hebt kun je de stofzuiger met spraak bedienen. Je kunt de robotstofzuiger koppelen met de speaker en deze vervolgens op nemen in je smart home.

Hebben de robotstofzuigers van Blaupunkt een dweilfunctie?

De Bluebot Xsmart en Xboost hebben beide een dweilfunctie. Bluebot Xeasy heeft dit niet. Let bij het vergelijken van deze modellen hier goed op!

Kun je robotstofzuigers van Blaupunkt uitsluiten van bepaalde ruimtes?

Ja. Met de bijgeleverde magneetstrips kun je delen in een kamer uitsluiten. De robotstofzuiger herkent de strip en zal hier niet overheen rijden.