Zuigen en dweilen tegelijk met een dweilfunctie © Ecovacs Deebot OZMO 950

Op deze pagina lichten we de beste robotstofzuiger met dweilfunctie uit. Een dweilfunctie is een handige functie, waarbij de robotstofzuiger water over ondergrond sproeit en hier vervolgens met een doek overheen rijdt. Dit is ideaal om ook het fijnstof van de grond te halen. Wanneer je met een robotstofzuiger of een stofzuiger over het algemeen zuigt in de kamer daalt er na het zuigen altijd een beetje fijnstof neer op de vloer. Wanneer een stofzuiger een dweilfunctie heeft haal je dit ook meteen weg, op deze pagina vind je de beste robotstofzuiger met dweilfunctie en daarbij leggen we je alles uit wat je moet weten over deze modellen.

Top 5 met robotstofzuigers met een dweilfunctie

Bekijk hieronder onze top 5 met de beste robotstofzuigers met een dweilfunctie. Momenteel zijn er ook robotstofzuigers in ontwikkeling die vlekken op vloeren kunnen herkennen en hier gericht op gaan schoonmaken. De beste modellen hebben ook een losse dweil pad die heen en weer gaat over de grond, dit zorgt vervolgens weer voor een beter schoonmaak resultaat. Bekijk hieronder onze favoriete en lees onze onderbouwing.

Wil je meer informatie over robotstofzuigers met een dweilfunctie scrol dan naar beneden, wist je bijvoorbeeld ook dat er complete dweilrobots zijn? Op onze beste dweilrobot pagina en lees wat het voordeel is van deze modellen, want ze kunnen bijvoorbeeld niet zuigen.


xiaomi roborock s6 maxv

1. Xiaomi Roborock S6 MaxV

Dit is in onze ogen de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. De Xiaomi Roborock S6 MaxV heeft een paar unieke functies, denk hierbij aan een dubbele camera voor beter zicht, erg veel zuigkracht en je kunt dit model op meerdere verdiepingen gebruiken. Dit heeft ook een erg goede dweilfunctie en je hebt de keuze voor verschillende soorten schrobfuncties. Je kunt per kamer aangeven welke schoonmaak programma je wilt gebruiken en welke gebieden in de kamer overgeslagen moeten worden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een tapijt hebt, hier zet de stofzuiger zijn dweilfunctie dan uit.

Eufy robovac L70

2. Eufy RoboVac L70

De Eufy RoboVac L70 is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie, zo kun je in de app aangeven waar de stofzuiger moet zuigen of dweilen en waar niet. De heeft een geïntegreerde iPath lasernavigatie die werkt op basis van AI map-technologie, hiermee kan de robotstofzuiger zijn weg goed vinden in de kamer en herkent deze ook objecten. Ook heeft dit model een speciale boost IQ functie waarmee de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht aanpast aan de ondergrond.


ecovacs deebot ozmo 950

3. Ecovacs Deebot OZMO 950

Ook de Ecovacs Deebot OZMO 950 is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Via de app kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren en aangeven waar de stofzuiger wel en niet mag komen. De stofzuiger werkt met laser navigatie en kan zo de kamer en objecten goed in kaart brengen. Ook herkent de robot zelf tapijten, dus mocht je niet aangeven hebben dat de robotstofzuiger er niet overheen mag rijden, zal deze het tapijt zelf herkennen.


blaupunkt bluebot xsmart

4. Blaupunkt Bluebot Xsmart

Blaupunkt heeft ook drie verschillende robotstofzuiger, waaronder deze Blaupunkt Bluebot Xsmart. Dit model heeft een dweilfunctie en is goed geprijsd. Dit model is volledig te automatiseren in de app en gaat vervolgens zelfstandig te werk. Ook is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, waardoor fijnstof beter gefilterd word.


irobot roomba combo

5. iRobot Roomba Combo

Dit is de enige robotstofzuiger van iRobot die een dweilfunctie heeft. De iRobot Roomba Combo is een robotstofzuiger die ook geschikt is voor dierenharen en zelflerend is. Naast dit model heeft iRobot ook dweilrobots, deze dweilrobots maken vaak wat beter schoon dan een robotstofzuiger met dweilfunctie.


De beste keuze: Xiaomi Roborock S6 MaxV

beste robotstofzuiger met dweilfunctie xiaomi
De Roborock S6 MaxV kan over drempels van 2 cm hoog rijden

In onze ogen is de Xiaomi Roborock S6 MaxV op dit moment de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. De robotstofzuiger heeft veel handige en slimme functies die de stofzuiger een goede keuze maken. Denk bijvoorbeeld aan een dubbele camera waarmee de stofzuiger beter zicht heeft en makkelijker objecten kan herkennen. Hieronder hebben we de pluspunten van dit model opgesomd:

  • Dubbele camera: dit model werkt met een dubbele LiDAR camera, hierdoor kan de robotstofzuiger zijn omgeving beter inschatten en objecten herkennen. Ook hebben de camera’s een infraroodsysteem waardoor de stofzuiger in het donker ook zicht heeft.
  • Veel zuigkracht: niet heel onbelangrijk, maar de stofzuiger zuigt ook erg goed.
  • Werkt via een simpele app: de robotstofzuiger is volledig in te stellen en te automatiseren via de app. Per dag kun je de robotstofzuiger instellen en op welke tijdstippen de stofzuiger moet zuigen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld naar werk gaat.
  • Te gebruiken op verschillende verdiepingen: dankzij de Multi level Mapping-systeem functie is de robotstofzuiger instaat meerdere verdiepingen en kamers te herkennen en te onthouden. Een erg handige functie wanneer je de stofzuiger op meerdere verdiepingen wilt gebruiken.
  • Geavanceerd schrobben: omdat we in dit onderzoek gezocht hebben naar de beste robotstofzuiger met dweilfunctie is dit misschien de belangrijkste functie. Ook blinkt dit model hiermee uit, want dit model heeft meerdere schrobfuncties en schoonmaakschema’s. Ideaal wanneer een bepaalde vloer meer of minder vies is dan kun je dit per kamer instellen. Je kunt in de instellingen de waterstroom instellen en gebieden aangeven waar niet geschrobd hoeft te worden.

Wil je meer weten over deze beste robotstofzuiger met dweilfunctie van Xiaomi? Bekijk hieronder het introductiefilmpje van Roborock. In het filmpje worden alle functies van de robotstofzuiger laten zien en uitgelegd:

Op welke factoren kun je letten bij het kopen van een robot met dweilfunctie?

Wanneer je op zoek bent naar de beste robotstofzuiger met dweilfunctie is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten. Niet alleen de zuigkracht is van belang, maar ook de werking van de stofzuiger. Er zijn bijvoorbeeld stofzuiger die random door het huis rijden en zo zuigen. Ook zijn er stofzuigers die slim zijn en zelf de meest efficiënte route bepalen, Dit soort modellen slaan niks over en gaan niet twee keer over dezelfde plek heen, wel zijn deze slimme modellen vaak wat duurder. Voordat je een robotstofzuiger koopt is het belangrijk dat je let op de volgende factoren:

  • Bekijk hoe de robotstofzuiger zijn schoonmaak route bepaald, hierbij is systematische schoonmaakroute de beste keuze.
  • Check of de robotstofzuiger zelfstandig is en deze te automatiseren is via een app. Met deze optie kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren en hoef je alleen af en toe even de stofreservoir te legen.
  • Ga na of de stofzuiger zichzelf ook automatisch oplaad en vervolgens weer hervat. Dit soort modellen weten wanneer de accu bijna leeg is en rijden terug naar het basisstation, Wanneer ze vol zijn weten ze ook waar ze gebleven waren en gaan vervolgens weer verder met zuigen.
  • Herkent objecten en ondergronden. Zeker bij een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is dit belangrijk, je wilt niet dat de robotstofzuiger je tapijt nat maakt.

Daarnaast kun je ook nog kijken naar andere functies van robotstofzuigers, denk aan het soort navigatie systeem of het plaatsen van virtuele muren in de app.

FAQ: Meestgestelde vragen over beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Vervangt robotstofzuiger het dweilen?

Nee, helaas niet. Een robotstofzuiger met dweilfunctie houdt meer de vloer bij. Ook zorgt deze functie ervoor dat er meer fijnstof verwijderd wordt van de vloer, maar het vervangt dweilen niet. Wil je dit wel, dan zou je kunnen overwegen om voor een dweilrobot te kiezen.

Hoe werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie

Heel simpel zo’n robotstofzuiger met een dweilfunctie heeft naast een stofreservoir ook een waterreservoir. Tijdens het zuigen kun je dweilfunctie activeren en de stofzuiger sproeit als het ware water over de vloer en rijdt hier vervolgens met een natte doek overheen.

Robotstofzuiger met dweilfunctie of een dweilrobot?

Wanneer je kiest voor een goede robotstofzuiger met dweilfunctie dan kan dit ideaal zijn. Zeker wanneer de robotstofzuiger ook echt een schrobfunctie heeft en vlekken ook echt schoonmaakt. Wil je echt voor de beste kwaliteit gaan dan is een dweilrobot toch een betere keuze.

Robotstofzuiger met dweil een goede keuze?

Een dweilfunctie is een leuke functie, maar het vervangt niet het dweilen. Je houdt er hooguit de vloer er wat schoner mee. Ook schrobt een robotstofzuiger niet vieze vlekken weg, maar rijdt er met een natte lap overheen. Wel worden robotstofzuigers steeds slimmer en zijn er al stofzuigers die vlekken kunnen herkennen, dus we verwachten in de toekomst dat dit wel veel verbetering.