Automatische Stofzuiger

Een automatische stofzuiger dat klinkt ideaal toch! Een automatische stofzuiger gaat zelfstandig te werk zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Toch zijn de meeste automatische stofzuigers niet ideaal en hebben ze meer hulp nodig dan je zult denken. Op deze pagina lees je alles over de automatische stofzuiger.

Wat is een automatische stofzuiger?

automatische stofzuiger
Een automatische stofzuiger herkent de omgeving en gaat automatisch te werk. De Neato Botvac D7 herkent kamers en bepaald zelf wat de meest efficiënte wijze is van stofzuigen.

Een automatische stofzuiger gaat zelfstandig te werk zonder dat je zelf een actie hoeft uit te voeren. Je hoeft dus niet op een knop te drukken of via een app de stofzuiger te activeren. De stofzuiger moet zelf snappen dat er gewerkt moet worden, daarbij is het ook belangrijk dat de stofzuiger weet welke kamers en ruimtes gezogen moet worden. Ook is het belangrijk dat de stofzuiger zelf weet waar er gestofzuigd is en waar deze nog moet zuigen.

De meeste en beste stofzuigers kunnen dit wel, maar er zijn veel robotstofzuigers die dit niet kunnen. Kijk daarom altijd op welke manier een robotstofzuiger zijn schoonmaak route bepaald. De twee gebruikelijke manieren zijn via een systematische wijze of via een radom route. Via een systematische schoonmaakroute bepaald de stofzuiger zelf wat de meest efficiënte wijze is en hierbij slaat de stofzuiger niets over. Bij een random route gaat de stofzuiger vaak random door de kamer heen zuigen, hierbij komt het vaak voor dat de stofzuiger delen van de kamer overslaat en delen twee keer doen. Niet heel efficiënt dus.

Belangrijkste kenmerken en functies van een automatische stofzuiger

  • Is in te stellen via een tijdschema
  • Herkent kamers en ruimtes
  • De robot onthoudt wat die gezogen heeft en wat niet
  • Gaat via een systematische wijze te werk

Hoe gaat een automatische stofzuiger te werk

Een automatische stofzuiger is vaak in te stellen via een tijdschema. In de app van de robotstofzuiger geef je aan op welke dagen en op welk tijdstip de stofzuiger moet zuigen, daarbij kun je vaak ook aangeven welke kamer de robotstofzuiger moet zuigen.

Ook zijn er robotstofzuiger die hierbij nog een stapje verder gaan, deze modellen weten dat jij het huis verlaat en gaan dan zelf aan de slag. Verder zijn er ook modellen die via AI objecten en vuil kunnen herkennen en snappen dat ze die plekken extra moeten schoonmaken. De Eufy Robovac L70 Hybrid werkt bijvoorbeeld via deze wijze. Ook heeft de stofzuiger een functie waarbij deze ondergronden herkent en hierop automatisch zijn zuigkracht aanpast.

automatische stofzuiger past automatische zuigkracht aan
Een goede automatische stofzuiger herkent ook ondergronden en past hierop zijn zuigkracht aan, hierboven zie je de Eufy Robovac L70 Hybrid deze werkt ook via de nieuwste AI-technologie.

Automatische stofzuiger dierenharen

Wanneer je dierenharen

Waarop letten bij het kopen van een automatische stofzuiger?

Ideaal: dweilrobot in combinatie met automatische stofzuiger

FAQ: veel gestelde vragen over automatische stofzuigers:

Wanneer je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen over automatische stofzuigers kun je ons altijd een berichtje sturen. Ook voor advies over bijvoorbeeld verschillende modellen. We krijgen wel vaker vragen binnen over robotstofzuigers en de meeste van deze vragen hebben we hieronder beantwoord: