AEG robotstofzuigers scoren erg goed op het design van het apparaat © AEG RX9-6IBM

Ben je op zoek naar een AEG robotstofzuiger? Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van AEG, zo heeft AEG twee verschillende lijnen de RX8 en de RX9. De RX9 is de nieuwe lijn en hiervan zijn weer drie verschillende modellen. De RX8 is de voorganger en deze lijn heeft slechts één robotstofzuiger.

Welke AEG robotstofzuigers zijn er en wat is het verschil

Momenteel heeft AEG vier verschillende robotstofzuigers in haar assortiment. Drie daarvan behoren tot de RX9 lijn en eentje daarvan behoort in de RX8 lijn. De nieuwste robotstofzuigers komen uit de RX9 lijn en deze robotstofzuigers hebben in vergelijking met de RX8 robotstofzuiger meer zuigkracht. Met een unieke 3D Vision System brengt de robotstofzuiger de ruimte goed in beeld. Daarnaast kunnen de RX9 modellen heel gemakkelijk obstakels herkennen en botsen ze hier niet tegen aan.

Ook hebben alle robotstofzuigers van AEG dezelfde D-vorm, deze vorm zorgt ervoor dat er goed langs plinten en in hoeken gezogen kan worden. Het grootste verschillen tussen de vier modellen is vooral de specialiteit van de stofzuigers, zo is er een speciale ANIMAL variant (RX9-2-4ANM) die speciaal bedoelt is voor het zuigen van dierenharen.

Hieronder hebben we de vier AEG robotstofzuigers opgesteld en leggen we uit wat elk model onderscheidt van de ander. Zouden we zelf een beste keuze moeten kiezen dan zou onze voorkeur uitgaan naar de AEG RX9-2-4STN, omdat dit model geschikt is voor de meeste ondergronden, veel zuigkracht heeft en gezien de prijs ook wat aantrekkelijker is.


aeg rx9-2-4stn

AEG RX9-2-4STN

Deze AEG RX9-2-4STN is in onze ogen de beste AEG robotstofzuiger van dit moment. Het model wordt ook wel gezien al het instapmodel van de AEG robotstofzuigers. Gezien de prijs is dit model ook een stuk aantrekkelijker en is dit model van alle gemakken voorzien. De andere twee modellen zijn een goede keuze wanneer je ook last hebt van dierenharen.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

De AEG RX9-2-4ANM is een goede keuze wanneer je ook dierenharen opgezogen wilt hebben. Doordat dit model andere borstels heeft en meer zuigkracht moeten dierenharen ook gemakkelijk opgezogen kunnen worden. Dit model is geschikt voor een oppervlakte van 76 m² mocht dit niet voldoende zijn is er nog een ander model met een betere accu.


aeg rx9-2-6IBM

AEG RX9-2-6IBM

Deze AEG robotstofzuiger heeft de meest krachtige accu. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger langer werkzaam is en voorzien is van meer kracht. Ook is dit model erg geschikt voor het zuigen van dierenharen. Wel is de AEG RX9-2-6IBM een vrij prijzige robotstofzuiger.


aeg rx8 1 4swn

AEG RX8-1-4SWN

Ben je op zoek naar een wat goedkopere keuze? Dan is de AEG RX8-1-4SWN een goede keuze. Ook dit model navigeert met een 3D camera en herkent de omgeving goed. Wel is de zuigkracht en de accuduur een stuk lager dan bovenstaande modellen.


Waarom een robotstofzuiger van AEG? (pluspunten)

aeg robot stofzuiger
Design van een robotstofzuiger kan ook doorslaggevende factor zijn, AEG RX9-2-6IBM

Per merk en per model robotstofzuiger is het belangrijk te kijken waarom iets een goede keuze is. De AEG robotstofzuiger blinken bijvoorbeeld uit op de methode van navigatie. Doordat de robotstofzuiger werkt met een 3D camera kan de robot de ruimte goed scannen, hierdoor weet de robotstofzuiger wat hij moet zuigen en wat de meest efficiënte schoonmaakroute is. Het voordeel hiervan is dat de robotstofzuiger dan ook alles zuigt, niks overslaat en ook snel klaar is. Hieronder hebben we de pluspunten van de robotstofzuigers van AEG opgesomd:

 1. 3D Vision: met deze functie scant de robotstofzuiger de omgeving goed. Ook herkent de robotstofzuiger objecten en bepaalt de robot voor zichzelf wat de beste en meest efficiënte schoonmaak route is.
 2. Mooi design: de robotstofzuigers van AEG zijn in onze ogen de mooiste robotstofzuigers. Ze zijn mooi vormgegeven en zien er stijlvol uit! Soms mist dit wel eens bij verschillende robotstofzuiger merken.
 3. D-vorm: robotstofzuigers die een D-vorm hebben kunnen vaak een stuk makkelijker langs plinten rijden, hierdoor veegt de robotstofzuiger als het ware langs de plinten en worden deze goed schoongemaakt. Ook zorgt zo’n vorm ervoor dat de robotstofzuiger goed in hoeken komt, waardoor deze ook goed schoongemaakt worden.
 4. Te automatiseren via een app: wanneer je een robotstofzuiger volledig kunt automatiseren in een app kun je de robotstofzuiger bijvoorbeeld laten zuigen wanneer je niet thuis bent. Ideaal want zo kom je altijd in een gezogen huis thuis.
 5. AEG AirExtreme Technology™: deze functie is door AEG zelf ontwikkeld en zorgt ervoor dat de robotstofzuiger veelzijdige luchtstroom waardoor de stofzuiger veel zuigkracht krijgt. Dit zorgt er vervolgens ook voor dat de stofzuiger geschikt is voor de meeste ondergronden, dus ook tapijten en zachte vloeren.
 6. Kan over hoge drempels: wanneer je drempels in je woning hebt is het belangrijk hier rekening mee te houden. De AEG robotstofzuigers kunnen drempels passeren van maar liefst 2,2 cm hoog, dat is vrij hoog voor robotstofzuigers.
 7. Zijn voor zien van HEPA 11 filters: vooral wanneer je last hebt van allergieën kan een robotstofzuiger een goede keuze zijn. Automatisch wordt er vaker gestofzuigd en zelf kom je minder in contact met stof, maar let wel check wel altijd of een robotstofzuiger voorzien is van een HEPA filter. Een HEPA filter filtert namelijk de fijnstof uit de lucht, heeft een stofzuiger dit niet dan blaast deze dat gewoon terug de lucht in. Alle robotstofzuigers van AEG zijn voorzien van een HEPA 11 filter.
 8. Te integreren in je smart home en te bedienen met spraak: de robotstofzuigers van AEG zijn te koppelen met IFTTT en Amazon Alexa. Mocht je met één van deze systemen werken dan kun je de robotstofzuiger integreren in je smart home. Heb je een speaker van Alexa dan kun je de robotstofzuiger ook naar bepaalde kamers sturen: “He Alexa, stofzuig in de keuken”.

Hieronder hebben we een video geplaatst van de RX9 van AEG Nederland. In het filmpje zie je precies hoe de robotstofzuiger te werk gaat en welke functie deze heeft:

Waarop letten bij het kopen van een AEG robotstofzuiger?

Bij het kopen van een robotstofzuiger is het belangrijk op verschillende factoren te letten. Twijfel je tussen verschillende AEG robot stofzuigers dan is het belangrijk om te weten dat het grootste verschil in de accu en de zuigkracht zit. Ook vind je meer informatie op onze beste robotstofzuiger pagina, hier leggen we precies uit wat belangrijk is bij het kiezen van een goede robotstofzuiger.

 • Zuigkracht van het model: een robotstofzuiger is bedoeld om te zuigen, check daarom altijd wat er staat beschreven over de zuigkracht en lees ervaringen van gebruikers.
 • Navigatie: er zit veel verschil in de wijze van navigatie van robotstofzuigers. Check daarom goed wat de schoonmaakroute is van een robotstofzuiger. De beste robotstofzuigers navigeren met een systeem, hierdoor slaan ze niks over en zuigen ze niet onnodige lang.
 • Geluidsniveau: ben je veel thuis? Houdt dan ook rekening met het geluidsniveau van een robotstofzuiger. Ook hier zit veel verschil in en het kan best irritant zijn wanneer je gewoon thuis bent.
 • Slimme functies: check ook altijd of een robotstofzuiger bepaalde slimme functies heeft. Vaak zijn de functies van een robotstofzuiger de bepaalde factor. Zo zijn er robotstofzuigers die kamers kunnen er herkennen en daardoor op meerdere verdiepingen kan zuigen. Of er zijn robotstofzuigers met een dweilfunctie, ideaal voor het verwijderen van fijnstof.
 • Te bedienen via een app: wil je een robotstofzuiger zelfstandig laten werken en in de gaten houden. Dan is het belangrijk dat de robotstofzuiger ook te bedienen is via een app. Vaak kun je dit soort robotstofzuigers op afstand bedienen en per dag instellen.
 • Hepa filter: HEPA filters halen het fijnstof uit de opgezogen lucht. Heeft een robotstofzuiger geen HEPA filter dan blaast de stofzuiger als het ware fijnstof terug in de lucht. Wanneer je veel last hebt van allergieën wil je dit natuurlijk niet, kies daarom altijd voor een robotstofzuiger met HEPA filter.
bedien robotstofzuiger in de app
Een bepaalde kamer vuil? Stuur de robotstofzuiger dan naar een specifieke kamer!

FAQ: meestgestelde vragen over AEG robotstofzuigers

Mocht je nog vragen hebben over een AEG robot stofzuiger dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Via ons contactformulier stuur je ons je vraag door en we proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesomd en beantwoord.

Zijn de robotstofzuigers van AEG een goede keuze?

Naast dat de robotstofzuigers van AEG erg mooi zijn, is de werking van deze robotstofzuigers erg goed. De zuigkracht is erg goed en de robotstofzuigers hebben erg goede functies. Met een 3D camera scant de robotstofzuiger de omgeving en weet de robot zelf hoe de kamer het best gezogen moet worden.

Zijn de filters van AEG robotstofzuiger te reinigen?

De AEG robot stofzuiger is voorzien van een HEPA 11 filter die het fijnstof filtert. Wel is het belangrijk om ook deze filters af en toe schoon te maken. Dit is ook mogelijk je hoeft dus geen nieuwe filters aan te schaffen wanneer deze vervuilt zijn.

Zijn de AEG robotstofzuigers ook te koppelen met Google Home?

Nee, momenteel is het alleen mogelijk de robotstofzuigers te koppelen met Amazon Alexa of IFTTT. Met een omweg zou je dit wel kunnen doen met bijvoorbeeld IFTTT, maar direct kun je de robotstofzuiger niet koppelen met Google Assistant.